lördag 16 januari 2010

En liten iallafall






Dagen började med att vi hittade fram till denna lilla sjö som ligger DJUPT in i storskogen... :-) väl på plats så lastades allt på pulkorna och ut på sjön. Det var väldigt speciellt ute på sjön eftersom det var öppet vatten vid ett in/utlopp och bara 12-15 meter från kanten så var det åtminstånde 10-12 cm is så det var inga problem med att sätta ett par mörtar i närheten av det öppna vattnet.
Vi hade båda en känsla av att det skulle vara ett bra val men tji fick vi trots att det borde vara både bra jaktljus och bra syresättning på platsen ....
Sammanlagt fiskade vi med 6 spön som angnats med STORA mörtar... kanske i största laget men det är svårt att vara kräsen i dessa dagar när isen ligger tjock över hala skåne.



Det blev tillslut en fällning på en av mina vippor och ganska snabbt satte jag in mothugget eftersom jag inte vill att de sätter betet för djupt....perfekt krokning och en liten plutt på 2.5 kg fick se ovansidan av isen en kort stund innan den fick slinka tillbaka ner i mörkret igen.



En sak var väldigt underlig idag....trots att det varit så kallt som det varit och trots att isarna är tjocka så var det väldigt mkt vatten på en del platser ute på sjön även om det inte fanns några råkar eller andra öppningar vilket förvånade oss lite. Duktigt halt blev det iallafall och vi var nära att stå på öronen ett antal gånger.

Det var iallfall riktigt skönt att komma ut och sjön såg inbjudande ut för att göra några besök längre fram under våren/sommaren...




Inga kommentarer: